COVID-19: hva gjelder nå?

Smittesituasjon og reiseregler

De fleste land i Europa har nå fjernet innreiserestriksjoner. Det er også lettet på reiserestriksjoner i Sør-Amerika.

Pandemien er dog ikke helt over og ulike smittevernstiltak kan bli innført på kort varsel. Alle reisende må følge de til enhver tid gjeldende innreisekrav og regler. Dette forutsetter f.eks. at man kan bli bedt om å fremvise et gyldig koronapass eller koronatest.

Smittesituasjon kan endre seg raskt og dette kan medføre endringer i innreiseregler, vaksinekrav etc. Det som gjelder i dag vil kanskje ikke være aktuelt på avreisetidspunktet.

Vi sender ut et informasjonsbrev med aktuell koronarelatert informasjon sammen med reisedokumenter ca. 14 dager før avreise. Vær oppmerksom på at regelverket kan endre seg når som helst, også etter utreise.

Når du reiser på egenhånd, er det ditt eget ansvar å holde deg oppdatert på de til enhver tid gjeldende smittevernstiltak og innreiseregler, både på reisemålet, og ved retur til Norge.

Følg gjerne med på regjeringens og FHIs informasjon

Oppdatert informasjon om innreisekrav og tiltak i land i EU finner du på https://reopen.europa.eu/en

 

Avbestillinger og kanselleringer på grunn av COVID-19

Dersom regjeringen vil fraråde reiser til ditt reisemål, vil reisen din bli kansellert og du vil få refundert det innbetalte beløpet.

Endringer i innreiseregler, innføring av restriksjoner og karantenekrav som følge av eventuell smitteøkning gir derimot ikke rett til gebyrfri avbestilling.

Forbehold om programendringer

Vi tar forbehold om eventuelle programendringer som følge av eventuelle koronarestriksjoner. Dersom deler av programmet ikke lar seg gjennomføres som planlagt, vil vi erstatte dem med likeverdige programalternativer eller gi deg et tilsvarende avslag i prisen.

Smittevern på gruppereiser

Av hensyn til medreisende og egen trygghet, oppfordrer vi alle turdeltakere til å ta en selvtest like før avreise. Personer som har symptomer på luftveisinfeksjon bør ikke delta på turen med mindre de har tatt testen og er sikre på at de ikke vil smitte de andre i reisefølget.

Turdeltakere er også pålagt å overholde lokale smittevernstiltak.