Våre reiser til Brasil går til toppdestinasjoner – Rio de Janeiro og Iguazú-fallene – begge på Unesco-listen. Her kan du oppleve det som Brasil er mest kjent for – samba og fotball, strender og regnskog, fargerike papegøyer og tukaner, kaffe og caipirinha. Dette må du oppleve på en reise til Brasil!

Destinasjonspakker

Topp 2 destinasjoner i Brasil

Argentina. Iguazu-fallene. La garganta del diablo. Foto

Iguazú-fallene i Argentina og Brasil – verdens mest spektakulære fossefall

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Sør-Amerika!

Turen går hele året
Varighet: minst 2 netter / 3 dager
Pris fra kr 3.990,-

Brasil. Rio e Janeiro. Corcovado-toppen med Kristus-statue og panorama-utsikt over byen. Foto

Reise til Rio de Janeiro – sol og strender, Sukkertoppen og Corcovado, samba og fotball

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Brasil!

Turen går hele året
Varighet: minst 2 netter /3 dager
Pris: fra kr 5.890,-

Kart

Husk dette når du reiser til Brasil

Helse og vaksiner på reiser til Brasil

Når du planlegger en reise til Brasil, bør du ta kontakt med ditt vaksinasjonskontor eller din fastlege for å i god tid før avreise. Flere vaksiner anbefales avhengig av hvilke områder man skal reise til. Se info fra FHI >

Ta med deg myggolje! Det finnes også en del virus som overføres med myggestikk og som det er mulig å vaksinere seg mot.

Norsk reiseforsikring gir anledning til å benytte det private helsetilbudet. Når du bestiller din reise til Brasil hos oss, vil også våre partnere sørge for at du får legehjelp dersom det blir nødvendig.

Når du reiser til Brasil, anbefales det å være forsiktig med mat og kun drikke vann kjøpt i flasker. Bruk gjerne restauranter på de hotellene vi bruker. Der er det både god mat og god hygiene.

Oppdatert helserelatert informasjon finner du også på UDs nettside >

Reisedokumenter

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Brasil. Passet er eneste godkjent legitimasjon og det må være gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst.

Alle som reiser til Brasil bør ha med seg har med vaksinasjonsbok med dokumentasjon på gulfeber-vaksinen, selv om dette ikke er et krav for innreise til Brasil.

 

Valuta

Lokal valuta er Brasilianske Real (BRL) 1 BRL = ca. 2 NOK

Når du reiser til Brasil, må regne med å betale kontant på de fleste stedene. Kortet aksepteres kun i større butikker, hoteller o.l. De fleste minibanker i store byer i Brasil aksepterer internasjonale kort, og det er mulig å ta ut penger. Du kan også ta med deg USD og veksle det til BRL. Store hoteller har denne tjenesten, men det er mange vekslesteder ellers.

 

Hvordan kommer jeg til Brasil og til de ulike destinasjonene?

Transport til Brasil og mellom destinasjonene er ikke inkludert i våre pakkepriser. Bestill gjerne flybilletter på nettet eller be oss om tilbud. Det er gode flyforbindelser på innenlands reiser i Brasil.

De største internasjonale flyplassene i Brasil er Saõ Paulo (CGH) og Rio de Janeiro (GIG). Rutefly har ikke direkte flyvninger fra Norge til Brasil, og det blir minst en mellomlanding.

Lokale flyselskap GOL  og LATAM har direkte flyvninger mellom Rio de Janeiro og Foz de Iguassu (IGU) dersom du reiser til Iguazu-fallene.

Det er gode flyforbindelser fra Rio de Janeiro og du kan fortsette din reise til bl.a. Buenos Aires, Santiago de Chile eller Lima

 

Når er det best å reise til Brasil?

Husk at Brasil ligger på andre siden av kloden. Når det er sommer i Norge, er det viner i Brasil 🙂

Reis gjerne til sommer midt på vinteren! Temperaturen i november til mars er rundt +30°C, men det er ikke uvanlig med regn.

I sommerhalvåret (april – oktober) er det også behagelige temperaturer, rundt +25°C +30°C.

I de «kaldeste vintermånedene» juni-august er temperaturen +20°C +25°C. Dagtemperatur går sjelden under +20°C, og det er også mindre regn i denne perioden.

 

Åpningstider på restauranter og butikker

De fleste butikkene holder åpent fra mandag til fredag fra kl. 09/10 til kl. 18/19. De fleste butikkene har kortere åpningstider på lørdager til ca. kl. 13. I turistområdene er mange butikker åpne også lørdag kveld og søndag, spesielt suvenirbutikker.

De fleste restauranter serverer lunsj mellom kl. 12/13 og kl.15/16. Middagsservering er fra ca. kl. 19. De fleste restaurantene stenger mellom lunsj og middag, og det kan være vanskelig å finne mat i denne perioden, særlig i små byer.

 

Hvordan er hotellstandard i Brasil?

Hotellstandard i Brasil er relativt enkel. Det finnes veldig mange dårlige hoteller med flotte bilder på nettet. Standarden kan også variere kraftig med romkategori på samme hotell.

Du bør satse på 4* hoteller for å få grei standard, og det kan være vesentlig dyrere enn i Europa.

Hoteller vi har valgt for våre destinasjonspakker har god standard og beliggenhet slik at våre gjester bor i hyggelige strøk og har trygge omgivelser rundt seg.

 

Hvor er det best å spise?

Vær alltid forsiktig med valg av spisesteder. I Rio de Janeiro er det generelt akseptabel hygiene og matkvalitet på restaurantene. Prisene kan være betydelig høyere enn vi forventer, særlig på finere restauranter.

Det anbefales ikke å spise på markeder og på enkle restauranter, særlig utenfor byen. Bakterieflora er også annerledes i Brasil, så det er lurt å være ekstraforsiktig. Det tryggeste er å spise på store, internasjonale hoteller. De passer alltid på hygiene og matkvalitet.

 

Er Brasil et reisemål for familier med barn?

De flotte strendene i Rio passer perfekt med en avslappende badeferie med barn som kan kombineres med spennende utflukter.

En slik reise vil gi mye kunnskap, uvurderlig erfaring og minner for livet. Ta gjerne kontakt, vi tilpasser programmet!

 

Nyttig informasjon

Her finner du oppdatert informasjon UDs reiseinformasjon >


Ansvar og hensyn. MerkeNyttig informasjon om kulturkikker, gastronomi, shopping, natur- og kulturarven finner du i vår guide for bærekraftige reiser til Brasil »

Innspirasjon fra Kulturbloggen