En reise til Peru byr på et bredt spekter av opplevelser. Det er både Inkarikets kulturminner og spor etter eldgamle, mystiske kulturer, vakre kolonibyer, fargerik folkekultur og levende tradisjoner.

Naturen er også kontrastsfull og variert. Her finner vi både høyfjell og Altiplano-sletten med verdens høyeste innsjø, Stillehavskysten og øyer med uberørt dyreliv, Amazonas og tropiske regnskog.

Peru er også kjent for sin gastronomi, og peruanske retter som ceviche blir mer og mer populære i Europa.

Destinasjonspakker

Topp 7 reisemål i Peru- sett sammen din egen Peru-reise!

Peru. Paracas naturreservat. Sjøløver og fugler på Ballestras-øyene. Foto

Flytur over Nazca-linjene, båttur til «Peruanske Galapagos» og vintur til Pisco.

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Peru!

Turen går hele året
Varighet: minst 2 netter /3 dager
Pris: fra kr 9.300,-

Peru. Cusco. Mann i inka-klær ved inkaenes 12-hjørners stein. Foto

Inkarikets hovedstad Cusco og Machu Picchu. I inkaenes fotspor.

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Peru!

Turen går hele året
Varighet: minst 3 netter/4 dager
Pris fra kr 7.690,-

Peru. Lima. Kysten. Foto

Lima – verdens kulturarv, inkaenes gull og Stillehavskysten

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Peru!

Turen går hele året
Varighet: minst 2 netter /3 dager
Pris: fra kr 2.850,-

Peru. Machu Picchu. Foto

Machu Picchu, Inkaenes hellige dal og Inkarikets hovedstad Cusco

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Peru!

Turen går hele året
Varighet: minst 4 netter/5 dager
Pris fra kr 8.790,-

Peru. Titicaca. Flyttende sivøyer Uros. Foto

Titicaca-sjøen: flyttende øyer og verdens kulturarv. Tog eller buss Puno-Cusco (eller omvendt)

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Peru!

Turen går hele året
Varighet: minst 2 netter /3 dager
Pris: fra kr 3.590,-

Kart

Husk dette når du reiser til Peru

Helse og vaksiner på reiser til Peru

Når du planlegger en reise til Peru, bør du ta kontakt med ditt vaksinasjonskontor eller din fastlege i god tid før avreise. Flere vaksiner anbefales for reiser til Peru, avhengig av hvilke områder man skal reise til. Se info fra FHI >

Norsk reiseforsikring gir anledning til å benytte det private helsetilbudet. Når du bestiller din reise til Peru hos oss, vil også våre guider sørge for at du får legehjelp dersom det blir nødvendig.

På turer til høyfjellsområder (særlig Puno, men også Cusco og andre destinasjoner) kan man kjenne litt ubehag på grunn av høyden. Det kan anbefales å ta hensyn til det ved planlegging av turen, slik at man tar det med ro på de høyeste destinasjonene.

 

Reisedokumenter

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Peru. Passet er eneste godkjent legitimasjon og det må være gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst og  minst én blank side for innreisestempler. Fremvisning av returbillett kan påkreves ved innreise.
Bekreftelse på gulfeber-vaksinen er påkrevet ved innreise til Peru.

Ved innreise tildeles en innreiseblankett. Denne bør tas vare på da den må vises ved utreise.

Spesielle innreiseregler gjelder barn under 18 år – se UD reiseinformasjon

 

Valuta

Lokal valuta heter Sol. Det komplette navnet er peruanske nye Sol, Nuevos Soles (PEN) 1 PEN= ca. 2,5 NOK

Du må regne med å betale kontant når du er på reise i Peru. Kortet aksepteres kun i større butikker, hoteller o.l. De fleste minibanker i store byer i Peru aksepterer internasjonale kort, og det er mulig å ta ut penger. Du kan også ta med deg USD og veksle det til PEN. Store hoteller har denne tjenesten, men det er mange vekslesteder ellers.

 

Hvordan kommer jeg til Peru og til de ulike destinasjonene?

Transport til Peru og mellom destinasjonene er ikke inkludert i pakkepriser. Bestill gjerne flybilletter på nettet eller be oss om tilbud.

Flyforbindelser fra Norge Det er gode flyforbindelser mellom Oslo og Lima (LIM), bl.a. med KLM via Amsterdam.

Innenlandsfly. LATAM  har gode forbindelser til bl.a. Cusco og Juliaca (Puno).

Langdistansebusser og tog kan også benyttes. Buss eller tog mellom Puno og Cusco, og tog til Machu Picchu er inkludert i våre pakketurer.

For kombinasjonsreiser i Sør-Amerika. Direkteflyvninger fra Lima med LATAM til bl.a. La Paz, Santiago de Chile, Rio de Janeiro og Buenos Aires. Transport mellom Puno og Bolivia/Copacabana er inkludert i våre pakketurer.

 

Hvor bør jeg starte min Peru-reise?

Lima er et naturlig utgangspunkt for reiser til Peru. Dersom du ønsker å besøke høytliggende destinasjoner f. eks. Puno, kan det være lurt å starte reisen der. Bruk gjerne litt tid på å akklimatisere deg før du fortsetter reisen nedover. Da vil du ikke merke høyden andre steder, bl.a. i Cusco, og blir godt opplagt resten av turen.

 

Hvordan er hotellstandard i Peru?

Mange hoteller i Peru holde god standard. Samtidig er hoteller med god, «europeisk» standard ofte dyrere enn i Europa, og toppklassehoteller kan være vesentlig dyrere.

I våre Peru-pakker bruker vi 3* og 4* hoteller. Hoteller 3* er komfortable, med enkel og grei standard, nødvendige fasiliteter og god beliggenhet i tygge omgivelser.

Oppgradering til 4* kan likevel anbefales. Du vil få «vestlige» rom, flere fasiliteter, et bedre kjøkken, hyggelige fellesarealer, gjerne et SPA avdeling e.l. Da vil også hotellopphold være med på å skaffe den gode reisen.

 

Hvor er det best å spise?

År etter år vinner Peru den store konkurransen World Travel Awards som Worlds Leading Culinary Destination. Lima betegnes av mange kokker som en av verdens gastronomiske hovedsteder.

Til tros for rike mattradisjoner og definitivt god mat, er det viktig å ta hensyn til forhåndsreglene når man er i Peru. –  Ikke la deg falle for gode lukter og spennende retter, særlig på gata og på markeder. Ikke drikk vann fra kranen. Dette kan ødelegge hele turen.

Det er mange gode restauranter (med god hygiene) på alle destinasjoner. Særlig i byer som Cusco der det virkelig mange fristelser. Og, noen ganger kan det vært godt å ta et måltid på hotellet. Det er kan være mindre spennende, men alltid trygt og, som regel, veldig godt ?

 

Hvordan er det å reise til Peru med barn?

Det er mye spennende å se og oppleve i Peru for unger. En slik reise vil gi mye kunnskap, uvurderlig erfaring og minner for livet. Kombiner gjerne kultur med badeferie! Ta gjerne kontakt, vi tilpasser programmet!

 

Nyttig informasjon

Innspirasjon fra Kulturbloggen