Reiser til Chile - Santiago de Chile og Valparaiso

Ta en tur til Chile og opplev det lange og smale landet, som strekker seg mellom fjell og hav, Andesfjellene og Stillehavskysten ned til Antarktis.

I vår reise til Chile, valgte vi å fokusere på den chilenske hovedstaden Santiago de Chile, historiske byen Valparaiso (Unesco) og ikke minst det Chile er veldig kjent for, nemlig gode chilenske viner.

Destinasjonspakker

Et "must" på en reise til Chile

Chile. Santiago de Chile. Panorama. Foto.

Reise til Santiago de Chile, Valparaiso og vintur til Maipo & Concha y Toro

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Sør-Amerika!

Turen går hele året
Varighet minst 1 natt /2 dager
Pris fra kr 8650,-

Kart

Husk dette når du reiser til Chile

Helse og vaksiner på reiser til Chile

Når du planlegger en reise til Chile, bør du ta kontakt med ditt vaksinasjonskontor eller din fastlege for å i god tid før avreise. Flere vaksiner anbefales avhengig av hvilke områder man skal reise til. Se info fra FHI >

Norsk reiseforsikring gir anledning til å benytte det private helsetilbudet. Når du bestiller din reise til Chile hos oss, vil også våre guider sørge for at du får legehjelp dersom det blir nødvendig.

Når du reiser til Chile eller i Sør-Amerika generelt, anbefales det å være forsiktig med mat, særlig i småbyer og på landet. Drikk alltid vann kjøpt i flasker. Vi anbefaler også å spise på våre hoteller, det er både trygt og godt.

Oppdatert helserelatert informasjon finner du også på UDs nettside >

Reisedokumenter

Norske statsborgere trenger per i dag ikke visum for å reise til Chile. Passet er eneste godkjent legitimasjon og det må være gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst.

 

Valuta

Lokal valuta er chilensk peso (CLP) 1 NOK = ca. 90 CLP

Når du reiser til Chile, må regne med å betale kontant. Kortet aksepteres kun i større byer, på hoteller o.l.

De fleste minibanker i store byer aksepterer internasjonale kort, og det er mulig å ta ut penger.

USD kan også aksepteres mange steder i Chile, men vi anbefaler heller å bruke pesos. Hvis du tar med deg USD kan du veksle dem i pesos i Chile. Noen store hoteller har denne tjenesten, men det er mange vekslesteder ellers.

 

Hvordan kommer jeg til Chile?

Flyreise til Chile og transport mellom destinasjoner i Sør-Amerika er ikke inkludert i våre pakkepriser. Bestill gjerne flybilletter på nettet eller be oss om tilbud.

Den største internasjonale flyplassen i Chile er Santiago de Chile (SCL). Det er gode flyforbindelser mellom Santiago de Chile og andre land i Sør-Amerika og Europa.

Det finnes imidlertid ingen direkte flyreiser til Santiago de Chile fra Norge, og det blir en mellomlanding i Amsterdam eller Frankfurt hvis du reiser fra Oslo.

Du kan kombinere din reise til Chile med reiser til andre land i Sør-Amerika. Fra Santiago de Chile kan du ta direktefly og benytte våre pakkereiser til Buenos Aires (Argentina), vintur til Mendoza (Argentina),  Rio de Janeiro (Brasil), Lima (Peru), Cusco og Machu Pichu (Peru), La Paz (Bolivia) og Santa Cruz (Bolivia)

 

Hvordan er hotellstandard i Chile?

Chile har grei hotellstandard. Hoteller vi har valt for våre destinasjonspakker har alltid god standard (eller så god som finnes på enkelte reisemål).

Vi legger ikke minst vekt på hotellets beliggenhet og sørger for at våre gjester bor sentralt, i hyggelige strøk og har trygge omgivelser rundt seg.

 

Er Chile et reisemål for barnefamilier?

Det er mye spennende å se og oppleve i Chile for barn. En slik reise vil gi mye kunnskap, uvurderlig erfaring og minner for livet. Reise til Chile blir aldri som en ren «sydenferie», er det er mulig å legge inn noen avslappende dager. Ta gjerne kontakt, vi tilpasser programmet!

 

Nyttig informasjon

Gjør deg kjent med UDs reiseinformasjon >

Innspirasjon fra Kulturbloggen