På en reise til Bolivia kan du fortsatt oppleve det genuine og autentiske, og der gamle folketradisjoner er integrert i det moderne samfunnslivet.

Eldgammel sivilisasjon og Inkarikets kulturminner, kolonitidens største byer, og unike naturfenomener, ulike folkeslag og en mangfoldig, fargerik kultur.

Vi har laget fleksible pakketurer til steder du bør besøke når du reiser til Bolivia. På hvert sted har vi valgt ut opplevelser som du ikke må gå glipp av :)

Destinasjonspakker

Topp 7 reisemål i Bolivia - sett sammen din egen Bolivia-reise!

Bolivia. Altiplano. Lamaer, alpakkaer og fugler. Foto

Altiplano med jeep og Bolivias topp 3 reisemål – Salar de Uyuni, Sucre og Potosi

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Bolivia!

Turen går hele året
Varighet: minst 3 netter /4 dager
Pris: fra kr 11.490,-

Bolivia, La Paz, gamlebyen. Kvinne i tradisjonelle klær går langs gaten. Foto

La Paz – verdens høyeste hovedstad og verdens kulturarv i Tiwanaku

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Bolivia!

Turen går: hele året
Varighet: minst 3 netter /4 dager
Pris: fra kr 5.290,-

Bolivia. Salar de Uyuni. Utsikt fra Isla de Pescado. Foto

Salar de Uyuni – verdens største saltslette. Jeep-safari

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din reise til Bolivia!

Turen går hele året
Varighet: minst 1 natt /2 dager
Pris: fra kr 6.390,-

Dovendyr i byen. Foto

Santa Cruz – storby og naturopplevelser, vin og verdens kulturarv

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Bolivia!

Turen går hele året
Varighet: minst 2 netter /3 dager
Pris: fra kr 6.390,-

Høsting av vindruer. Foto

Tarija – VINTUR til verdens høyeste vindistrikt med unike viner

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Bolivia!

Turen går hele året
Varighet: minst 1 natt / 2 dager
Pris: fra kr 1.850,-

Bolivia. Byen Copacabana ved Titicaca-sjøen. Foto

Titicaca – verdens høyeste innsjø og Inkarikets vugge

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Bolivia!

Turen går hele året
Varighet: minst 1 natt /2 dager
Pris: fra kr 3.690,-

Bolivia. Kolonibyen Potosi (Unesco). Gate med utsikt til toppen av Cerro Rico med sølvgruven. Foto

UNESCO-byene Sucre og Potosi – kolonitidens viktigste byer

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Bolivia!

Turen går hele året
Varighet: minst 2 netter /3 dager
Pris: fra kr 4.490,-

Kart

Husk dette når du reiser til Bolivia

Helse og vaksiner på reiser til Bolivia

Når du planlegger en reise til Bolivia, bør du ta kontakt med ditt vaksinasjonskontor eller din fastlege for å i god tid før avreise. Flere vaksiner anbefales avhengig av hvilke områder man skal reise til. Se info fra FHI >

Norsk reiseforsikring gir anledning til å benytte det private helsetilbudet. Når du bestiller din reise til Bolivia hos oss, vil også våre guider sørge for at du får legehjelp dersom det blir nødvendig.

Når du reiser til Bolivia, anbefales det å være forsiktig med mat og drikke vann kjøpt i flasker. Reisende til La Paz kan kjenne litt ubehag på grunn av høyden. Derfor anbefales det å ta det litt med ro i starten.

 

Reisedokumenter

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Bolivia. Passet er eneste godkjent legitimasjon og det må være gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst. Fremvisning av returbillett kan påkreves ved innreise til Bolivia.
Bekreftelse på gulfeber-vaksinen er påkrevet ved innreise, når du besøker visse områder i Bolivia.

 

Valuta

Lokal valuta er Bolivianos (BOB) 1 BOB = ca. 1,2 NOK

Når du reiser til Bolivia, må regne med å betale kontant. Kortet aksepteres kun i større butikker, hoteller o.l. De fleste minibanker i store byer i Bolivia aksepterer internasjonale kort, og det er mulig å ta ut penger. Du kan også ta med deg USD og veksle det til BOB. Store hoteller har denne tjenesten, men det er mange vekslesteder ellers.

 

Hvordan kommer jeg til Bolivia og til de ulike destinasjonene?

Transport til Bolivia og mellom destinasjonene er ikke inkludert i våre pakkepriser. Bestill gjerne flybilletter på nettet eller be oss om tilbud. Det er gode flyforbindelser på innenlands reiser i Bolivia.

De største internasjonale flyplassene i Bolivia er La Paz (LPB) og Santa Cruz (VVI). Det blir dog to mellomlandinger fra Norge, f. eks. via Amsterdam og Lima til La Paz. Vi anbefaler å ta en overnatting etter den oversjøiske flyvningen.

Lokale flyselskap BOA Boliviana de Aviacón flyr fra La Paz til Uyuni, Sucre, Tarija og Santa Cruz. Línea Área Amazonas flyr fra La Paz til Sucre, Santa Cruz, og fra Santa Cruz til La Paz.

Langdistansebusser (flotas) kan være et godt alternativ og en fin opplevelse dersom du har god tid og vil kjøre gjennom landet og oppleve landskapet. De fleste selskap har moderne, komfortable busser. Dette er også den rimeligste måten å reise på i Bolivia.

 

Hvor bør jeg starte min Bolivia-reise?

Start gjerne din reise til Bolivia i La Paz. Det anbefaler vi til tross for høyden. Bruk gjerne litt tid på akklimatiseringen i La Paz. Da vil du ikke merke høyden andre steder og blir godt opplagt på resten av turen.

La Paz er også byen mer best utviklet infrastruktur, som hoteller, restauranter, helsetilbud o.l. Det er ikke minst gode transportforbindelser fra La Paz til andre byer i Bolivia, Peru og internasjonalt.

 

Hvordan er hotellstandard i Bolivia?

Hotellstandard i Bolivia er enkel (ikke la deg lure av bilder på nettet!). Du må ofte velge 5* hoteller for å få turistklassestandard vi er vant til, og det kan være vesentlig dyrere enn i Europa.

Hoteller vi har valt for våre destinasjonspakker har god standard (eller så god som finnes på enkelte reisemål). Hotellets beliggenheten er også veldig viktig når du reiser til Bolivia, og vi sørger alltid for at våre gjester bor i hyggelige strøk og har trygge omgivelser rundt seg.

 

Hvor er det best å spise?

Bolivia er rik på mattradisjoner. Gode lukter og spennende retter finnes overalt – på gata, på markeder, spisesteder og restauranter rundt omkring. Ikke la deg falle for fristelser! Det kan ødelegge hele turen.

Dessverre finnes det en del spisesteder med manglende hygiene og dårlig matvarekvalitet. I tillegg er det annerledes bakterieflora som magen vår kan reagere på, så det er lurt å være ekstraforsiktig når du reiser til Bolivia. Det tryggeste er å spise på store, internasjonale hoteller. De passer på hygiene og matkvalitet.

 

Er Bolivia et reisemål for familier med barn?

Det er mye spennende å se og oppleve i Bolivia for barn. En slik reise vil gi mye kunnskap, uvurderlig erfaring og minner for livet. Selv om Bolivia ikke er et reisemål for «sydenferie», er det er mulig å legge inn noen avslappende dager. Ta gjerne kontakt, vi tilpasser programmet!

 

Nyttig informasjon

Gjør deg kjent med UDs reiseinformasjon >


Ansvar og hensyn. MerkeNyttig informasjon om kulturkikker, gastronomi, shopping og Bolivias natur- og kulturarven finner du i vår guide for bærekraftige reiser til Bolivia »

Innspirasjon fra Kulturbloggen