Vi har valgt ut Argentinas 5 beste reisemål som bør oppleves på en reise til Argentina. Velg ut destinasjoner som frister deg og legg opp din egen reiserute!

En reise til Argentina byr på mangfoldige opplevelser og store variasjoner i klima og natur. Du kan reise til subtropiske regnskog med tukaner og papegøyer, eller se pingviner og sjøløver på isbreer i Patagonia. Majestetiske Andesfjellene strekker seg fra nord til sør og de endeløse slettene Pampas dekker sentrale delen av landet.

Hva bør du oppleve på en reise til Argentina? –

Verdens vakreste fossefall, isbreer i Patagonia, Ildlandet med verdens sørligste by, og selvsagt Buenos Aires – et stykke Europa i Sør-Amerika med tango og fotballtradisjoner.

Argentinske vinner og biff er kjent over hele verden. Dette bør du smake på når du reiser til Argentina! Ta gjerne en tur til de store vinområdene og besøk lokale vinprodusenter, eller ta en dag på gården og bli kjent med gauchos – argentinske cowboys.

Destinasjonspakker

Topp 5 reisemål i Argentina - legg opp din egen rundreise!

Argentina. Buenos Aires. Plassen foran kongressbygningen. Foto

Buenos Aires – tango & fotball – et stykke Europa i Sør-Amerika

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Argentina!

Turen går hele året
Varighet minst 2 netter / 3 dager
Pris fra kr 4.990,-

Argentina. Iguazu-fallene. La garganta del diablo. Foto

Iguazú-fallene i Argentina og Brasil – verdens mest spektakulære fossefall

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Sør-Amerika!

Turen går hele året
Varighet: minst 2 netter / 3 dager
Pris fra kr 3.990,-

Argentina. Ildlander. Beagel-kanalen. Sjøløve. Foto

Ildlandet – Sør-Amerikas ende. Ushuaia – verdens sørligste by

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Argentina!

Turen går hele året
Varighet minst 2 netter / 3 dager
Pris fra kr 3.190,-

Argentina. Patagonia. Perito Moreno-breen. Foto

Isbreer i Patagonia (UNESCO), Argentino-sjøen og El Calafate – en reise for naturelskere

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Argentina!

Turen går hele året
Varighet minst 2 netter / 3 dager
Pris fra kr 4.550,-

Vingård, druehøsting. Foto

Vintur til Mendoza – Argentinas største vindistrikt. Skreddersy din egen vinopplevelse!

Fleksibel destinasjonspakke – skreddersy din egen reise til Argentina!

Turen går hele året
Varighet minst 1 natt /2 dager
Pris fra kr 1.790,-

Kart

Husk dette når du reiser til Argentina

Helse og vaksiner på reiser til Argentina

Når du planlegger en reise til Argentina, bør du ta kontakt med ditt vaksinasjonskontor eller din fastlege for å i god tid før avreise. Flere vaksiner anbefales avhengig av hvilke områder man skal reise til. Se info fra FHI >

Ta med deg myggolje, særlig hvis du reiser til nordlige deler av landet og til Iguazú-fossene. Det finnes en del virus som overføres med myggestikk, og som det er mulig å vaksinere seg mot.

Norsk reiseforsikring gir anledning til å benytte det private helsetilbudet. Når du bestiller din reise til Argentina hos oss, vil også våre guider sørge for at du får legehjelp dersom det blir nødvendig.

Når du reiser til Argentina eller i Sør-Amerika generelt, anbefales det å være forsiktig med mat, særlig i småbyer og på landet. Drikk alltid vann kjøpt i flasker. Vi anbefaler også å spise på våre hoteller, det er både trygt og godt.

Oppdatert helserelatert informasjon finner du også på UDs nettside >

Reisedokumenter

Norske statsborgere trenger per i dag ikke visum for å reise til Argentina. Passet er eneste godkjent legitimasjon og det må være gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst.

 

Valuta

Lokal valuta er argentinske pesos (ARS) 1 NOK = ca. 13 ARS

Når du reiser til Argentina, må regne med å betale kontant. Kortet aksepteres kun i større byer, på hoteller o.l.

De fleste minibanker i store byer aksepterer internasjonale kort, og det er mulig å ta ut penger.

USD kan også aksepteres mange steder i Argentina, men vi anbefaler heller å bruke ARS. Hvis du tar med deg USD kan du veksle dem i ARS i Argentina. Noen store hoteller har denne tjenesten, men det er mange vekslesteder ellers.

 

Hvordan kommer jeg til Argentina og til de ulike destinasjonene?

Flyreise til Argentina og transport mellom destinasjonene er ikke inkludert i våre pakkepriser. Bestill gjerne flybilletter på nettet eller be oss om tilbud. Det er gode flyforbindelser på innenlands reiser i Argentina.

Den største internasjonale flyplassen i Argentina er Buenos Aires (EZE), det finnes også en mindre flyplass in Buenos Aires (AEP). Det finnes for tiden ingen direkte flyreiser til Buenos Aires, og det blir en mellomlanding i Amsterdam eller Frankfurt hvis du reiser fra Oslo.

Det største argentinske flyselskapet Aerolineas Argentinas har gode flyforbindelse innenlands i Argentina og internasjonalt.

Vil du kombinere en reise til Argentina med andre land i Sør-Amerika, kan du ta fly fra Buenos Aires til bl.a. Rio de Janeiro, Lima (Peru), Santa Cruz (Bolivia) eller Santiago de Chile. Se våre forslag på reiserute under de enkelte turene.

 

Hvordan er hotellstandard i Argentina?

Argentina har grei hotellstandard. Hoteller vi har valt for våre destinasjonspakker har god standard (eller så god som finnes på enkelte reisemål).

Vi legger ikke minst vekt på hotellets beliggenhet og sørger for at våre gjester bor sentralt, i hyggelige strøk og har trygge omgivelser rundt seg.

 

Er Argentina et reisemål for barnefamilier?

Det er mye spennende å se og oppleve i Argentina for barn. En slik reise vil gi mye kunnskap, uvurderlig erfaring og minner for livet.Reise til Argentina blir aldri som en «sydenferie», er det er mulig å legge inn noen avslappende dager. Ta gjerne kontakt, vi tilpasser programmet!

 

Nyttig informasjon

Gjør deg kjent med UDs reiseinformasjon >


Ansvar og hensyn. MerkeNyttig informasjon om kulturkikker, gastronomi, shopping og Argentinas natur- og kulturarven finner du i vår guide for bærekraftige reiser til Argentina »

Innspirasjon fra Kulturbloggen