Reduser ditt økologiske fotavtrykk og kompenser for CO2-utslippet

Art Travel tilbyr CO2-kompensasjon  

 

Bærekraftsmerke, grønt blad.Hva er et økologisk fotavtrykk?

Utrykket "økologisk fotavtrykk" brukes i forbindelse med måling av menneskenes forbruk av naturressurser, f. eks. for å estimere hvor stort skogareal må plantes for å ta opp klimagassutslippene.

 

 

Bærekraftsmerke, grønt blad. Hva koster det å kompensere for CO2-utslippet?

Som en del av vårt miljøarbeid, beregner vi klimagassutslipp per reisende for hver tur, og gir deg mulighet til å kompensere for utslippet.

Minste beløp er kr 100. Du bestemmer selv om du ønsker å kompensere for klimautslipp og hvor mye. VALGET ER DITT!

Se hvordan vi beregner klimautslippet »

 

 

Bærekraftsmerke, grønt blad. Hvordan kan jeg kompensere for CO2-utslippet?

Benytt lenken, som du finner under "Bærekraft og etikk" i turbeskrivelsen, og legg inn et selvbestemt beløp, minst kr 100.  Denne lenken finner du også her »

 

 

Bærekraftsmerke, grønt blad.Hvor går pengene jeg gir til kompensasjonen?

Vi støtter Mata do Bussaco Foundation, og pengene skal gå til å plante, bevare og vedlikeholde den ærverdige Bussaco-skogen i Portugal.

Mata do Bussaco Foundation har ansvar for drift og bevaring av Bussaco-skogen med tilhørende historiske bygninger bl.a. et slott og et kloster, som ligger midt i skogen. Området har nylig kommet inn på UNESCO tentative listen.

Prosjektet tar vare både natur- og kulturarven, og beskytter det sårbare økosystemet i skogen med sjeldne, eksotiske trearter og dyreliv.

Mata do Bussaco Fundation drives av personlig engasjerte mennesker fra nærområdet. Til tross for kritisk mangel på midlene som gjør en formidabel innsats for å beskytte og bevare sitt lokale natur- og kulturarv.

Art Travel har arrangert turer til Bussaco siden 2004. I denne perioden har vi vært vitner til slitasje på bygninger og ødeleggelser av den ærverdige skogen. Vi ønsker å støtte arbeidet med å bevare dette unike området.

BÆREKRAFT OG ETIKK