Ta en reise til Georgia og bli kjent med dette særegne, fargerike og eksotiske for oss landet. Det Svarte havet, Kaukasusfjell med spektakulære landskap. Gamle kirker og klostre. Kaukasiske kjøkken og eldgammel vintradisjon. Fargerike folkedrakter, håndvevde tepper og levende kultur. Eldgammel historie, lang kristen tradisjon og fortsatt synlige spor etter Sovjet-tiden.

Temareiser til Georgia

Georgia-Vardzia-2-2

Georgia og Armenia – verdens eldste kristne land. Historiske skatter, tradisjoner og vinkultur.

27. sept. – 6. oktober 2024 

Temareise med reiseleder ✨NYHET

Kart

Praktisk informasjon

Helse og vaksiner på reiser til Georgia

Vaksiner er ikke påkrevet for innreise til Georgia.

Vi anbefaler våre gjester å følge FHIs råd når det gjelder vaksiner. FHI anbefaler å oppfriske vaksiner mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt hvert 10. år. Dette er vaksiner som alle bør ha selv om den aktuelle reisen ikke vil øke risikoen for disse sykdommene. I tillegg anbefales det vaksinen mot Hepatit A. Se FHIs vaksineinformasjon 

Alle som reiser til Georgia må ha en gyldig reiseforsikring for å få dekket eventuell legehjelp. Det er mange gode private klinikker som kan brukes dersom man blir syk.

Reisedokumenter og grensekontroll

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Georgia. Norsk pass er eneste gyldig legitimasjon og passe må være gyldig 6 mnd. etter hjemkomst. Vær oppmerksom på at det blir passkontroll før ombordstigning og ved ankomst.

Valuta

Georgiake lari (GEL). 1 GEL = ca. 2,5 – 3 NOK. Sjekk gjerne aktuelle kurs før avreise.
Georgiske Lari er vanskelig å få tak i Norge, men du kan enkelt ta det ut i en minibank ved ankomst.

Tidsforskjell

Georgia ligger 2-3 timer foran Norge. Georgia bruker ikke sommertid. Tidsforskjellen er +3 timer i vinter og +2 timer i sommer.

Språk

Georgisk er offisielt språk. Det har også eget alfabet. Eldre del av befolkningen snakker også russisk. Engelskkunnskaper er generelt dårlige.

Mobiltelefon

Sjekk priser med din operatør. Det kan være lønnsomt å kjøpe georgist SIM-kort dersom du vil bruke mye data.

Oppdatert reiseinformasjon

Oppdatert praktisk informasjon som er nyttig når du reiser til Georgia finner du på Utenriksdepartementets nettsider.

 

Innspirasjon fra Kulturbloggen