De fleste elsker å reise til Italia! Her finnes det alt til alle smak – vakre historiske byer og sjarmerende små landsbyer, vinranker og olivenlunder, deilig mat, gode viner, opera og renessanse, strender ved det blågrønne Middelhavet, spennende motebutikker og mange fristelser for shopping glade.

Dette er et tradisjonelt reisemål for de som søker inspirasjon, romantikk og genuine opplevelser. Velkommen til la bella Italia!

Temareiser til Italia

Beklager, det er foreløpig ikke lagt ut non turer

Kart

Info og reisetips

Oppdatert reiseinformasjon

Oppdatert praktisk informasjon som er nyttig når du reiser til Italia finner du på regjeringens nettsider.

 

Reisetips fra Art Travel

City tax. Det er innført city-tax i de fleste byer i Italia. City-tax betales på hotell ved utsjekking.

ZTL. Skal du leie en bil, er det veldig viktig å være oppmerksom på ZTL-skiltet (zona a trafico limitado) som markerer område med begrenset trafikk. Historisk sentrum i de fleste byene er markert med ZTL. Leiebil har ikke adgang til disse områdene med mindre du bor på et hotell i sentrum og har en spesial tillatelse. Bøter for å kjøre inn er eller veldig høye.

Coperto på restauranter. Ikke la deg overraske av et ekstrabeløp som du får på restaurantregningen – coperto. Dette er et beløp på ca. 1-5 euro per person, avhengig av restauranten. Coperto dekker det du får på bordet uten å ha bestilt. Som oftest får du brød, oliven olje, salt og pepper o.l. Noen steder får du noen mer, mens andre steder får du ikke noe, men coperto betaler du uansett. Du betaler rett og slett for å sette deg ned og bruke glass, bestikk og servietter.

Ansvar og hensyn. Merke

Mer informasjon om kulturkikker, shopping og gastronomi m.m. finner du i vår guide for bærekraftige reiser til Italia »

Innspirasjon fra Kulturbloggen